12 september 2015
12:00

IFK Stocksund 51

Referat: IF Brommapojkarna 16 - IFK Stocksund 51

Hemma match mot IFK Stocksund på Hässelängen. Yusuf hade blivit sjuk så Ture anmälde sig frivilligt som målvakt (vilket senare skulle visa sig vara ett väldigt bra beslut).
Vi talade innan matchen om att trycka till passningarna ordentligt men tyvärr gjorde vi inte det i inledningen på matchen. Efter två minuter är vi passiva i försvarsarbetet och Stocksund kan göra 0-1. Vi har några fina spelkombinationer på vänsterkanten men utan att skapa någon riktigt farlig chans. Stocksund har några kvicka och tekniska spelare framförallt i den offsiva linjen och i den 7:e minuten kan de göra 0-2. Killarna kämpar på och hänger inte med huvudena. Vi börjar agera bättre i försvarsarbetet där vi går in med kroppen tidigare på dem, så att de inte hinner vända. I 16:e minuten avlossar Oskar ett tungt skott som deras målvakt inte kan hålla och på returen är Adam framme och rullar in 1-2. Under hela första halvleken sparkar vi bara ut bollen en gång. Alla andra gånger rullar vi ut bollen och det ska Ture ha en eloge för.
I andra halvlek rivstartar vi och får igång väldigt fint spel (delar av publiken ansåg att det bästa de sätt i år) och har flera fina passningskombinationer som leder till avslut. I 6:e minuten jobbar Alvin stenhårt på högerkanten och lyckas ta sig in i straffområdet och avlossar ett skott med vänsterfoten som målvakten återigen inte kan hålla och på returen håller sig Lucas framme och rullar in 2-2. Vi fortsätter att äga matchen. Minuten senare avlossar Viktor ett tungt skott som målvakten räddar och strax därefter är det Malle som avlossar ett skott men även denna gång räddar målvakten. Stocksund sticker upp med några farliga anfall men vi fortsätter att ha mer boll än dem. I 13:e minuten är det Adams tur. Han kommer fri från högerkanten men avslutet går utanför. I näst sista minuten kommer Stocksund fram på högerkanten och avlossar ett tungt skott som Ture räddar med högerhanden och Lucas är snabbt framme och slår undan returen. I sista minuten är det Lucas tur att ta ett avslut men matchen slutar 2-2.

En mycket välspelad match från två passningsskickliga lag och det är matcher som denna som är riktigt utvecklande för spelarna.